mandag, maj 30, 2011

Koptor: Fire sink (Fresh Sound New Talent)

En perfekt trommeslager kapelmesterplade
 Allerede første gang da jeg hørte dette album, tænkte jeg at det var noget helt specielt. Hvorfor? Er det fordi den lige falder i min smag? Ja, selvfølgelig! Det er også fordi at den herboende canadiske trommeslager Kevin Brow har sammensat et band, der både er brandhamrende interessant og her spiller i et projekt, der bringer nye sider frem i deres i forvejen meget personlige spil. 


Kevin Brow er manden der får noget nyt frem i både Jacob Anderskov (piano) og Lotte Anker (sax). Han samler dem og udfordrer dem. Sammen med bassisten Jeppe Skovbakke laver han en flot base, der tager afsæt i nogle gode og originale melodier. Kevin Brow er manden der fra trommerne styrer og dirigerer de tre musikere. Pladen er et meget flot eksempel på en trommeslagerkapelmesterplade. Det fornemmes meget tydeligt. Trommerne er ikke dominerende, men holder hele tiden retning og samling på musikken. 


Jacob Anderskov er sendt i det lyriske hjørne. Han spiller gudesmukt på nummeret Planks below. Enkelt og rent. Lotte Anker er ligeledes i gode rammer. Hør feks. nummeret Intellectuel sex. Det står næsten stille. Anker bevæger sig langsomt frem, der er ingen famlen eller tvivl. For så at gå over i højt tempo lagt an af Brow.
Kevin Brow har lavet et album, der udfordrer og udvider. Der er stramme breaks, grooves og hurtige skift, der indføleligt skabes uden, at man føler at det bliver for meget eller for opbrudt.
Jeg er sikker på, at Fire Sink er et album jeg vender tilbage til, når jeg ved årets slutning kigger tilbage og skal finde årets bedste jazzalbums.
Bonusinfo:
Hele den sidste uge af juni er Koptor på jazzfestivalturné i Canada, hvor de bla. spiller i Vancouver, Ottawa og Montreal.
Kevin Brow: kevinbrow.com

1 kommentar:

Anne U sagde ...

Ja, det er den smukkeste jazz-cd, jeg længe har hørt! "Planks below" er så poetisk, og "Penny crushing" super funky!