lørdag, maj 28, 2011

Spot Festival 2011 Dag 1

Den første dag på Spot 2011 slutter, for mit vedkommende, da Girls in Airports går på Atlas' scene. At de så spiller Ferry for sale gør ikke min exit lettere. Det er et af mine favoritnumre fra en af mine favoritjazzplader fra sidste år. Man da jeg skal nå et tog hjem kl. 23.14 er det desværre vilkårene.
Nu er de i stedet blevet baggrundsmusik på iPod'en mens jeg opsummerer den første dag på min version af Spot. Jeg fik nogle gode oplevelser og en enkelt af de helt magisk uforglemmelige oplevelser. Verdensmusikken var godt repræsenteret på første dag. Jeg startede med at høre egyptiske Fatma Zidan, der spillede let tilgængelig arabisk musik. Hun har boet i Danmark siden 2007 og har flere danske medlemmer af bandet. Det fungerede fint i uptemponumrene. Koncerten led noget under at den var så kort, da musikerne først havde spillet sig rigtigt varme hen mod slutningen.


Da jeg senere er på vej over mod Archauz, bliver jeg stoppet af tonerne fra et folkemusikorkester der står udenfor Musikhuset og spiller som reklame for deres koncert senere på aftenen. Det er Big Basco og jeg ser til min store glæde at det er min yndlingstrompetist Mads la Cour der er med i blæsergruppen på flygelhorn.


Jeg haster videre for at nå færøske Budam. Jeg blev tændt på, at både Tom Waits og Jim Morrison var nævnt i foromtalen. Jeg kom dog ikke til at tænke på nogen af dem, da jeg oplevede Budam. Det var performancekunst i særklasse. Han satsede virkelig noget ved at stå med en el-guitar midt på scenen og synge skrøbeligt intenst. Mens de to medmusikanter supplerede med korsang, melodica med 5 meter slange, mel og ler. Jeg var ligesom en stor del af publikum vildt begejstret.


Efterfølgende sneg jeg mig ind i Musikhusets lille sal, hvor jeg hørte lidt af koncerten med Ashiq Qurban fra Azerbajdjan. Han spillede på saz og sang, han blev suppleret af en en enkelt musiker der spillede på håndtromme, desuden var der to mandlige dansere med. Et dejligt åndehul midt i alle de rockkoncerter man haster forbi, fordi man hørt det hundrede gang før.


På Atlas var det Big Basco's tur. De hedder egentlig Basco, men i den udvidede version med blæsere er det blevet til Big Basco. Der var dømt folkemusik med to energiske violiner i front, som la Cour sagde da jeg talte med ham efter koncerten, så elskede han at spille sammen med violinfolket. Han havde selvfølgelig flere gode jazzede soli og uden at være nogen folkemusikkender, vil jeg mene at Big Basco er toppen af folkemusikken.
Som de var gået af scenen, så begyndte Tako Lako inde ved naboen Voxhall. Der var proppet og vildt. Publikum lod sig rive med af den fede blanding af balkan, disco, rock og andre udadvendte genrer. Forsangeren Ognjen Curcic kan lave en fest og holdte det høje niveau fra start til slut.
Slut var det også for mig. Jeg gik ind på Atlas og tjekkede ud med Ferry for sale i ørerne.

Ingen kommentarer: