lørdag, maj 14, 2011

Marie Carmen Koppel/Benjamin Koppel: Brooklyn Jazz Session (Cowbell)

Søskende kærlighed
På et eller andet tidspunkt skulle den jo komme. Pladen hvor de to musikalske Koppel-søskende mødes musikalsk. Benjamin har allerede medvirket på flere af Marie Carmens plader. På denne plade er de begge i front og jazzen er stilen og de gør det også med stil. Pladen er indspillet i Brooklyn i selskab med en supertrio. Benjamins musikalske venskab med pianisten Kenny Werner er allerede dokumenteret på 3 forskellige albums og adskillige koncerter. Her har Werner taget topmusikerne Scott Colley på bas og Johnathan Blake på trommer med.
11 af pladens 12 numre er originaler. Pladens afslutningsnummer er standarden When I fall in love. Benjamin og Marie Carmen har skrevet flertallet mens Chris Potter har lavet en enkelt og Kenny Werner har lavet to. Potter's A pleasant thought er et forrygende nummer, jeg uden tøven ville sætte på min heavy rotation playliste, hvis jeg var natjazzradiovært. Sax- og pianosoli eksekveres med usvigelig sikkerhed og Marie Carmens fyldige soulstemme får plads til at frasere.
Marie Carmen Koppel er godt etableret som gospelsangerinde og springet til jazzen er selvfølgelig ikke ubesværet. Hun holder heldigvis fast i det hun kan. Hun synger med overbevisende sikkerhed og farver musikken med gospel og r'n'b-inderlighed. Koppel og Werner-trioen holder sig hjemme på jazzmåtten. De spiller med en melodisk lethed og sammen har de skabt et album der kan finde et bredt publikum.
Bonusinfo:
De kan allesammen opleves på samme scene, når Benjamin Koppels Copenhagen Jazzfestival-stunt løber af stabelen i Valby.
Cowbell: cowbellmusic.dk

Ingen kommentarer: