fredag, maj 13, 2011

Jean Michel Pilc: Essential (Motema)

Et Fazioli-flygel midt i stuen
På foranledning af trommeslageren Billy Harts anbefaling indledte Mads Vinding et samarbejde med pianisten Jean Michel Pilc. Vinding har tidligere samarbejdet med en lang række store jazzpianister herhjemme og i udlandet. Pilc er endnu en af dem, hvilket vi blev overbeviste om på Mads Vinding Trios Open Minds. De spiller tre aftener på Jazzhus Montmartre under Copenhagen Jazz Festival sammen med Billy Hart.
På den aktuelle plade møder vi Jean Michel Pilc aldeles alene med et Fazioli flygel foran publikum. Vi får mulighed for at gå i dybden med en af de mest spændende jazzpianister lige nu. Jean Michel Pilc's intenst inspirerende spil er i en lydkvalitet der får mit anlæg til at logre af glæde. Der er øjeblikke hvor Fazioli-flygelet står mit i min stue. Han spiller hele atten numre på pladen, hvor den fremragende midterste del er 6 Etude-Tableauer skrevet af Pilc. Han kommer bredt omkring i disse 6 etuder. Velkendte standards som Caravan, Someday my prince will come, Take the A train, Blue in green og Mack the knife præsenteres med vid og indføling. Min favorit er Too young to go steady, hvor han spiller gåsehudssmukt.
Pladen kan anbefales til jazzlytteren der blev tændt af Mads Vindings plade sammen med Jean Michel Pilc og var mere sulten.
Jean Michel Pilc: www.jmpilc.com

Ingen kommentarer: