mandag, maj 23, 2011

KortJazzNyt Uge 21 2011

I den kommende weekend er der atter Spot festival i Århus. JazzDanmark har to navne på programmet; Hess is More og Girls in Airports. Der er dog også en masse andet der kan interessere den nysgerrige jazzlytter. World, electronica og støj er nogle af de genrer der skal tjekkes ud, når Jazznyt raporterer derfra.
 
I morgen kl. 12 offentliggøres årets program for Copenhagen Jazzfestival. De store udenlandske navne er efterhånden på plads. Nu mangler vi at få spilleplanerne for alle de danske jazzmusikere, så der kan blive lagt planer for dagene.
jazz.dk

The Bad Plus har lige spillet sammen med det tyske big band hr Big Band fra Frankfurt Radio. Det skete under ledelse af Jim McNeely. Det allerbedste for os der ikke var der er, at det hele kan opleves på nettet i en meget flot TV-indspilning: liveweb.arte.tv/de/video/hr-Bigband_trifft__The_Bad_Plus_/

Martin Lutz's jazzsite jazzstjerner.dk er rykket ud af stuen og anmelder i denne uge Jan Harbeck's koncert på Jazzhouse. Lutz giver koncerten 4 stjerner. Anmeldelsen er krydret med nogle flotte fotos af Karolina Zapolska: www.jazzstjerner.dk/live-anmeldelser.html

Norske Jazznytt.no lægger hver gang deres magasin ud på deres site til fri download. Der er altid anmeldelser af mange danske plader, flere end der anmeldes af norske jazzplader i danske Jazzspecial. Nu er svenske OrkesterJournalen fuldt med på moden og har lagt seneste nummer ud til fri afbenyttelse på deres site: www.orkesterjournalen.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1377 I øvrigt er Pelle Fridell og Jan Harbeck's duoprojekt Dellbeck anmeldt i begge magasiner. Nordmændene er mest begejstret for pladen. Der anmeldes også en masse danske plader i seneste nummmer af OrkesterJournalen.

Miles Davis' plade Tutu er kommet i vælten igen. Manden bag musikken på pladen Marcus Miller har udgivet en 2CD+DVD med en koncertoptagelse,d er hedder Tutu Revisited. Mens det originale album er kommet i en remastered version med ekstra materiale nok til en hel CD.

ECM Records er ude med flere godbidder, hvor en af dem er ret sikker på at blive en sællert. Lee Konitz, Brad Mehldau, Charlie Haden og Paul Motian Live at Birdland er en af den slags plader der bare skal indlemmes i den store jazzsamling. Der er også nyt fra Craig Taborn , Nils Økland og Meredith Monk.

Dan Berglund, bassisten fra Esbjörn Svensson Trio er klar med sit andet album med Tonbruket. Den første fik han prisen årets bedste svenske jazzplade for. Albummet hedder Dig it to the end.

Pat Metheny udgiver d. 17. juni et nyt album, What's it all about. Ud fra titlerne kan man få en idé om, at det er poppen han har kastet sig over denne gang: The Sound of Silence, Alfie, Garota de Ipanema, Rainy Days and Mondays, Betcha by Golly, Wow og And I Love Her er at finde på pladen.

De amerikanske jazzmusikere trompetisten Christian Scott, saxofonisten David Sanchez og vibrafonisten Stefon Harris har været i Cuba for at spille med lokale musikere. Det er der både kommet et album og en film ud af. Ninety miles: http://youtu.be/zjFvFqpisbQ

Ingen kommentarer: