torsdag, maj 26, 2011

Spring: Slides (ILK)

Ny kompositionsmusik kastes for improvisatorerne
 Det er ikke ukendt at lade ny kompositonsmusik krydse klinger med improviseret musik. Kvartetten Spring griber det an med en ny vinkel. De har bedt de fem komponister Jexper Holmen, Svned Hvidtfeldt Nielsen, Simon Christensen, Jeppe Just Christensen og Peter Bruun om at levere nogle musikalske skitser. Spring består af Torben Snekkestad på tenor og sopransax, Anders Banke på altsax, klarinet og basklarinet, Jonas Westergaard på bas og Peter Bruun (ikke den førnævnte komponist) på trommer. Det er blevet til fem meget forskellige numre.
Jexper Holmens 3 zenbuddhitske melodier på over et kvarter er med sit mikrotonale univers tiltrækkende og besynderlig. Svend Hvidtfeldt Nielsen og Simon Christensens sammenførte SlidesTwoSpots skal lægge ryg til nogle saxprimalskrig, en spartansk og suggestiv trommerytme og Jonas Westergaards groovy basspil, der placerer sig et sted mellem avantgarde og swing. Jeppe Just Christensens Ningbo befinder sig i et parallelunivers med finurlige blæs, rodende trommer og en sjat humor. Peter Bruun (der ikke er den samme som trommeslageren) har lavet Nothing so beautiful as spring, her er kvartetten i et blændende forårshumør og lader den ene idé efter den anden springe ud, der så udløser endnu en idé.
Det er Spring's andet album og de har med dette album lavet et seriøst og interessant bud på et møde mellem den nye kompostionsmusik og improvisationen.
Bonusinfo:
Spring kan opleves to gange d. 2. juli under CJF 2011, hvor de kl. 20.00 spiller på LitteraturHaus og kl. 22.00 på ILK Sessions på 5e.
Torben Snekkested: www.torbensnekkestad.com

Ingen kommentarer: