søndag, maj 29, 2011

Spot Festival 2011 dag 2

JazzDanmark er repræsenteret ved Spot med to orkestre. Girls in Airports der spillede fredag aften og Hess is More, der var på lørdag eftermiddag. 
Udenfor Rytmisk sal i Musikhuset er der pakket med forventningfulde publikummer. De vil høre Hess is More...eller var der noget jeg havde misforstået? Nej, jeg havde bare ikke læst programmet ordentligt. Kl. 16.00 åbnes dørene til salen og stemningefyldt sovset strygermusik ledsages af en saxofonist der står nede på gulvet og spiller. Nå, det var da en noget anderledes intro til Hess is More, tænkte jeg. Men det var slet ikke Hess is More. Det var komponisten Rasmus Zwicki, der blev præsenteret af SNYK. Han opførte en musikalsk happening på et kvarter, der med konfetti, sæbebobler og vanvidsscener henførte publikum i en tilstand af "hvad fanden var det lige der skete der?". Et hurtigt sceneskifte fik Hess is More på scenen, der ledes af Mikkel Hess - der er jazztrommeslager, men der er ikke meget jazz-jazz i Hess is More. Det er så ret ligegyldigt når der på scenen står seks suveræne musikere, der dirigeres af Mikkel Hess fra trommesættet. Enkle figurer omsættes til fede festlige grooves, der sparkede lørdagens program i gang for mig. Han startede i øvrigt koncerten med den nye single Creation keeps the devil away. Den har nogle af de samme kvaliteter, som de gamle kulthits Yes, Boss og Walksong havde.

Næste på programmet er Frisk Frugt, men inden da når jeg lige en god bid af koncerten med Akiri & B6, et samarbejde mellem en dansk trio og en kinesisk electronicamusiker. De præsenterede en heftig blanding af violiner, sang og ikke mindst nogle suveræne electronicabeats, hvor både iPhone og Nintendo DS blev brugt. På Atlas var der fyldt godt op til undergrundsmusikeren Frisk Frugt alias Anders Meldgaard's koncert. Han stillede op med et band - men det var ham der var i centrum. Han startede koncerten med en lang intro med spacet minisaxsolo. Der var herligt mange referencer til freejazzen i den intro. Anders Meldgaard er den mindst konventionelle musiker, jeg har oplevet længe. Elementerne af den afrikanske musik, kunne sagtens høres. Mens støj, rockspade og Anders Meldgaards højst mærkværdige, naive sangledsagelse kun gør det hele endnu mere underligt. En stor fornøjelse og den blev ikke mindre af at så mange havde fundet vej til det hyggelige Atlas.


I Musikhusets lille sal var stilen lagt an på singer-songwriter traditionen. Få instrumenter og sangen i centrum. Her oplevede jeg et sandt stjernefrø. Sangerinden Eva-Louise Rønnevigs projekt Elou Elan er først klar med et album til september. Men der blev lagt an til noget der er værd at vente på. Hun sad ved flygelet og sang, mens hun blev ledsaget af bassisten Klaus Nørgaard (kendt fra bla. Pauseland) og cellisten Benedikte Borum. Eva-Louise sang tekster der var værd høre på med en smuk og personlig stemme. Der var pop som hovedoverskrift med elegante elementer af bla. jazz. Hun havde ingen problemer med at komme ud over scenekanten med smil, inderlighed og charme.
Jeg hørte flere småbidder af koncerter i løbet af dagen, norske Bernhoft satte gang i den store sal og Nisennenmondai fyrede den af på Officerspladsen. Men Hess is More, Frisk Frugt og Elou Elan var dagens store oplevelser.
Gratis download af Hess is More's nye single Creation keeps the devil away

Ingen kommentarer: