mandag, maj 21, 2012

KortJazzNyt Uge 21 2012

På søndag d. 27. maj spiller saxofontrioen Sonore på Atlas sammen med vokaleksperimentalisten Ghédalia Tazartes. Det er improjazz med impro på. Den svenske Vinder af Nordisk Råds Musikpris 2011 Mats Gustafsson står på scenen sammen med den 70 årige tyske jernlunge Peter Brötzmann og amerikaneren Ken Vandermark. De kan hver for sig og sammen betragtes som de ypperste eksponenter indenfor improviseret jazz overhovedet.
Fransk/tyrkiske Ghédalia Tazartes fremfører sit bud på et musikalsk-poetisk soundtrack til den svenske kultfilm ’Häxan – Witchcraft Throughout The Ages’. Centralt for mandens musikalske udtryk er en afsøgning af vokalens mange muligheder som et decideret instrument ud fra devisen om, at sprogets tone er vigtigere end betydningen af ord. På trods af den lange karriere var det først i 2009, at Tazartes besluttede sig for at gå på scenen, og koncerten på Atlas bliver hans første nogensinde på dansk grund.
Jeg vil være på plads i salen med åbne ører og efterfølgende berette om oplevelsen her på bloggen.
fondenvoxhall.dk/vare/45-atlas-sonore-deseus-+-ghedalia-tazartes-frtr

Rygtet vil vide at Jakob Bro går all-in med sit nye album, der udkommer d. 6. juli. Pladen er skabt i et samarbejde med Thomas Knak. Gæstelisten er både cool og imponerende: Paul Bley, Bill Frisell, David Virelles, Tine Rehling, Jakob Kullberg, Anders Mathiasen, Jakob Høyer, Kenny Wheeler, Thomas Morgan, Oscar Noriega, Jeff Ballard, The Royal Danish Chapel Choir, Jonas Westergaard og Pamela Kurstein. Mens kunstneren Tal R har lavet pladecoveret. Allerede nu kan man høre en lille smule af musikken på Youtube fra albummet der kommer til at bestå 3 LP'er!
youtu.be/PxiPoKlWPKs

DR TV-programmet Kender du typen gæstede i den forgangne uge en jazzmusiker der bor i Valby, kører Renault Kangoo, børster tænder fem gange om dagen og har et Steinway-flygel i stuen. Du kan gætte med her, hvis du ikke så programmet: dr.dk/DR1/kenderdutypen#/41949/00:43'

Qarin Wikström der kendes fra Sekten, Kostcirkeln og Attaboy har fået Statens Kunstfonds arbejdsstipendium på 285.000 kroner om året i tre år.

De spillede på Roskilde Festival i 2007. Nu er de tilbage. Det 27 mand store big band Blood Sweat Drum + Bass spiller sammen med DJ Static og Temu på Roskilde Festivalen i år.

Ingen kommentarer: