onsdag, maj 09, 2012

Malene Mortensen: You go to my head (Calibrated)

Åbningsnummeret på Malene Mortensens nye album sender mine tanker i retning af Sanne Salomonsen. Det er ikke så meget fraseringerne. Det er mere nummerets opbygning med tydelige og indrammende guitarriff omkring de forskellige dele af nummeret Your love is digital. Nok er Malene Mortsensen jazzsangerinde, hvilket hun også holder fast ved at spille standards som Misty og My shining hour på pladen. Men det er den gennemarrangerede pop indeholdende en teknisk veldisciplineret instrumentering der træder tydeligst frem på  albummet. Det er i tæt samarbejde med guitaristen og kæresten Carl Mörner Ringström, at Malene Mortensen har lavet sit sjette album.
Pladen er en fortsættelse på det de startede med albummet Agony and ecstasy fra 2009. Denne gang er Magnus Hjorth Trio skiftet ud med en anden svensk trio med Oscar Johansson på piano og keys, Paul Hinz på bas og Daniel Johansson på trommer. Carl Mörner Ringström er stadig en guitarist med mange facetter. Lige fra straight jazzede soli til de mere tunge soli. I forhold til det forrige album er Ringström dog blevet mere fokuseret og afstemt i sit guitarspil.
Den afviklingsmæssige side af musikken fejler ikke noget. Men der er en tendens til tomgang i flere af numrene. Det bliver simpelthen for anonymt. Jeg er ikke i tvivl om at Malene Mortensen som menneske er et andet sted nu, og at det er derfor hun laver hun gør nu. Jeg ville dog ønske at hun havde taget jazzsporet som hun var så godt inde på i 2005 med Date with a dream. Men med Mortensens pop-ambitioner er det nok ikke muligt.
Bonusinfo:
Malene Mortensen har lavet årets officielle Giro D'Italia-sang Beautiful Italy, som blev spillet meget højt fra samtlige souvenirbiler (og dem var der mange af) da Giro D'Italia besøgte Herning og Horsens.
malenemortensen.dk

Ingen kommentarer: