lørdag, maj 19, 2012

Jens Søndergaard Quartet & Bob Rockwell: More Golson (Stunt)

Pladeselskabet Stunt giver os nu endnu en plade, hvor der er to saxofoner i front. De foregående plader med Jesper Thilo & Scott Hamilton og George Garzone & Frank Tiberi faldt noget forskelligt ud. Hvor Thilo/Hamilton blev en jamsession-præget plade, var mødet mellem Garzone/Tiberi anderledes ligeværdigt.
På denne plade hylder saxonisterne Jens Søndergaard (alt) og Bob Rockwell (tenor) en tredje saxofonist, Benny Golson. Han er nemlig også en begavet komponist med flere standards og klassiske jazzmelodier på samvittigheden. Numre som Dizzy Gillespie, Lee Morgan og Cannonball Adderley bla. har udødeliggjort. Überstandarden I remember Clifford var også en af Golsons. Den kommer vi dog ikke til, at høre på denne plade. Det gør vi til gengæld med numre som Blue march, Whisper not og Killer Joe. Benny Golson er i dag 82 år og Søndergaard har flere gange spillet sammen med ham i løbet af de sidste 20 år. Han havde lavet arrangementerne med tanke på at de skulle spille dem sammen. Det blev ikke til noget. I stedet begyndte Søndergaard i fællesskab med sin faste kvartet, med den begavede pianist Thomas Bornø, bassisten Marc Davis og trommeslageren Dennis Drud at arbejde sammen med Bob Rockwell. De videreudviklede arrangementerne efter at de med Søndergaards ord havde haft for megen "revival-jazz" over sig.
Det er blevet til en plade, der for det første er med til at sætte et velfortjent spot på komponisten Benny Golson. For det andet er både Jens Søndergaard og Bob Rockwell to gode saxofonister der har ånden med fra 50'erne. Samtidig er de så friske i udtrykket, at det ikke bliver musealt.
jazzsoendergaard.dk

Ingen kommentarer: