søndag, maj 20, 2012

Glara: Till min syster (Havtorn Records)

Jeg har - muligvis fordi jeg har boet i Stockholm i 2 år - en stor svaghed for det svenske sprog. Specielt når det behandles med den poetiske nænsomhed og skønhed som kendes fra feks. Carl Michael Bellman og Evert Taube. Den svenske visetradition dyrkes gudskelov stadigvæk i det svenske - også af jazzen.
Glara er fire unge svenske musikere med sangerinden Mira Palme i front og Oscar Johansson på piano, Donovan von Martens på bas samt Måns Wikenmo på trommer. Her mødes Elvis Presley (I can't help falling in love) med Dan Andersson (Till min syster) og Evert Taube (Så skimrande var aldrig havet) i et jazzinspireret set up. Mira Palmes stemme passer fint til visetraditionenen. Trioen placerer sig nænsomt omkring Palme og spiller jazz som de næsten kun kan spille den i Sverige. Med en let trist og melankolsk tilgang, hvor lidt midsommer, krebs og starköl kan løse problemerne.
Det er blevet en til en plade der med lethed kan ledsage forsommerens smukke aftener, hvor solen går ned og det aldrig rigtig bliver mørkt.
glara.se

Ingen kommentarer: