mandag, maj 07, 2012

Esbjörn Svensson Trio: 301 (ACT)

Det er imponerende så meget Esbjörn Svensson Trio når omkring det, som Esbjörn Svensson Trio blev kendte for på den time, det nye album tager. Der er skovsmuk soloklaver, frostklar triojazz, storbyrockende jazzgrooves, eksperimentel electronica og mange andre af de elementer som E.S.T. var kendte for, at bruge i de 15 år de eksisterede inden Esbjörn Svenssons tragiske død i 2008. Pladen er stykket sammen af tiloversblevne indspilninger, fra de sessions der blev til deres sidste regulære album Leucocyte. Trioen opholdte sig i januar 2007, i en længere periode i studiet 301 i Sydney, Australien sammen med deres sædavnlige lydmand Åke Linton.
De to resterende medlemmer bassisten Dan Berglund og trommeslageren Magnus Öström har udvalgt musikken til pladen, der oprindelig skulle være et dobbelt-album. Men inden de blev grebet af en "alt-skal-med-stemning" valgte de istedet at skære ind til benet og redigere albummet så stramt, at der ikke var overflødigt fedt på albummet. De har gjort det så stramt og præcist, at albummet lyder som et E.S.T. album der kunne være udkommet for fem år siden. For havde de eksisteret i dag, ville jeg have forventet noget andet og mere.
Albummet er så absolut et værdigt punktum på en fantastisk jazztrios store og vilde karriere. Nu behøver jeg ikke flere rester fra det store festbord.
est-music.com

Ingen kommentarer: