lørdag, juni 15, 2013

Jonas Kappel: Quartet (Snowturtle Music)


For fire år siden debuterede guitaristen Jonas Kappel med kvartetten Aurora. Siden har han lavet nogle udgivelser, hvor jazzen har været i baggrunden til fordel for rock og filmisk musik. Nu har guitaristen samlet en jazzkvartet bestående af unge Aarhus-musikere; Jonas Andreasen på saxofon, Jens Mikkel Madsen på bas og Daniel Sommer på trommer.

Der er gryende optimistisk tone i musikken. Jazzen står øverst og henter hjælp fra rock og country. Kappel fremhæver selv Pat Metheny og Bill Frisell som vigtige inspirationskilder. Hans guitarspil og komposition fungerer godt sammen og balancerer. Et centralt element i Kappels musik er saxofonen. Jonas Andreasens tone passer fint til Kappels musik. Sidste år medvirkede Andreasen på Kappels filmiske album Slow Motion Themes. Det fornemmes at de har en tryghed ved hinanden. Konkret kan det høres i det afvekslende samspil de har pladen i gennem. Kappels nyeste udspil er et velhængt stykke jazzplade.  

Bonusinfo:
Jonas Kappel spiller et par koncerter ved Aarhus Jazzfestival. Bl.a. d. 16. juli kl. 14.00 i den fantastiske pladebutik Stardust, der også er en café. 

Ingen kommentarer: