tirsdag, juni 11, 2013

KortJazzNyt Uge 24 2013


Den internationale sammenslutning af jazzskoler, IASJ holder hvert år et træf - Jazz meeting - hvor der er undervisning og koncerter med deltagere fra over 20 lande. Det er DSI Swinging Europe og Det Jyske Musikkonservatorium der er arrangører i år. De første dage indlogeres deltagerne i Vildbjerg, hvor de skal bo og spille sammen på Vildbjerg Kultur og Fritidscenter. Der vil være koncert i Herning med en af initiativtagerne til IASJ møderne, Dave Liebman sammen med strygerne Who killed Bambi og den charmerende estiske sangerinde Kadri Voorand. Senere på ugen rykker deltagerne til Aarhus. Her bliver der mulighed for at høre koncerter med Ensemble MidtVest, Blood Sweat Drum + Bass og Palle Mikkelborg og Carsten Dahl. Desuden er der koncerter med elever og lærere hver dag.
De deltagende elever er konservatoriestuderende fra hele verden.

Under navnet Swing Republic har produceren Per Ebdrup og sangerinden Karina Kappel lavet albummet Midnight Calling. Pladen er udgivet af det engelske pladeselskab Freshly Squeezed. Det er musik der er lavet til nutidens dansegulve og henter sin inspiration fra 20'erne og 30'ernes swingæra. Stilen kaldes Electro Swing og huseret i nogle år på dansegulvene med førende navne som Kormac, Makala, Palov og Rube.
Per Ebdrup har tidligere electronica/loungjazz under navnet Jazzbox mens Karina Kappel lavede et album sammen med Chris Minh Doky i 2005. Ole Fessor Lindgren spiller trombone på alle Midnight Callings ellers elektronisk prægede numre.
På det seneste har man oplevet, at Peter Marrott har indtaget scenen som DJ og trompetist sammen med Kappel under navnet Swing Republic. De spiller bl.a. på Riverboat Festivalens hip hop sideprojekt Riverboat Hopper.

Jesper Bodilsen og Morten Lund var i det legendariske Avatar Studie i New York i weekenden sammen med Steffano Bollani for, at indspille deres fjerde album i løbet af 10 år. Inden weekenden spillede de et par jobs på Birdland, hvor New York Times' anmelder Ben Ratliff var helt oppe, at ringe over Bollani's lidet konventionelle spillestil.
Bill Frisell og Mark Turner var desuden gæster i Avatar studiet.

I den samme weekend, hvor Copenhagen Jazz Festival lukker ned, er der også jazzfestival i Holland. North Sea Jazz Festival i Rotterdam serverer på tre dage meganavne som Sonny Rollins, Herbie Hancock, Chick Corea og Diana Krall. Kultnavne som Marcos Valle, John Zorn og Steve Coleman. Plus en masse guf for jazzfeinschmeckere: Branford Marsalis, Kurt Rosenwinkel, Marcus Miller, Avishai Cohen etc. Desuden medvirker vor egen trommeslager Jonas Johansen i den brasilianske pianist Eliane Elias' kvartet, hvor Joe Lovano og Randy Brecker er gæster.

Det tyske pladeselskab Jazzwerkstatt har lige udgivet et album med Henrik Walsdorff Trio, der inkluderer den danske bassist Jonas Westergaard. Walsdorff udsendte tidligere i år et album på Barefoot Records. JazzWerkstatt har en en underlabel ITM, der udsender historiske indspilninger. Blandt de seneste udgivelser finder man en koncertoptagelse fra Warszawa og Øst-Berlin fra 1978 med Thad Jones/Mel Lewis Orchestra, hvor en ung bassist ved navn Jesper Lundgaard er medlem.

Hvis turen går til Stockholm er det altid en god idé, at slå et smut omkring Gamla Stan. I weekenden åbnede der oven i købet en ny pladebutik på Stora Nygatan. Jazz og bluesspecialisten Plugged Records, der tidligere har holdt til på nettet, er gået mod strømmen i Spotify's hjemland og har åbnet en fysisk butik med herligheder som vinylplader og CD'er.

Ingen kommentarer: