tirsdag, juni 25, 2013

KortJazzNyt Uge 26 2013


Organisationen med det frække navn DPA (Danske Populær Autorer) står bag konkurrencen Årets Unge Jazzkomponist. Det er nu igen muligt at sende bidrag til konkurrencen, der tidligere er vundet af bl.a. Niels Lyhne Løkkegaard, Marius Neset, Snorre Kirk og Sidsel Storm. Sidste år vandt Live Foyn Friis prisen, der udløser 15.000 gode danske kroner og en opførsel af kompositionen af DR Big Band. Der er deadline for indsendelse af kompositioner d. 1. oktober. Komponisten må ikke være over 30 år og stykket må maksimalt vare 6 minutter. Du kan læse mere her: dpa.org/jazzkonkurrence

Når Copenhagen Jazzfestival blæses i gang, bliver der optaget TV til DRK. Pianisten, komponisten og forfatteren Maiken Ingvordsen er vært for programmerne.

I den kommende weekend tager jazzbloggeren til Rotterdam, hvor jeg skal være dommer i European Jazz Competition. Det foregår i samme weekend, hvor der afholdes konference og showcase koncerter for 800 jazzfolk(!) fra Holland. Det hele starter på fredag og afsluttes lørdag aften med finalen i European Jazz Competition. Konkurrencen er bl.a. arrangeret af EBU, der også sørger for at konkurrencen kan høres på diverse radiostationer ud over Europa. Der skal nok dukke noget op her på bloggen om Holland og jazzen i næste uge.

Gaffa's jazzanmelder Ivan Rod har en blog, hvor man kan læse Gaffa-anmeldelserne og anmeldelser fra world music-magasinet Cultures, samt enkelte plader der kun anmeldes på bloggen.

Ingen kommentarer: