tirsdag, august 23, 2016

Markus Stockhausen & Florian Weber: Alba (ECM)

Stockhausen er et brand indenfor musikkens verden. Siges navnet, tænkes der automatisk på svært tilgængelig 12-tone musik. Ligesom hvis man siger Lamborghini, så tænker man straks på en fræk italiensk sportsvogn. Men ligesom Lamborghini er også navnet på en traktor. Så er Stockhausen også navnet på en jazztrompetisten Markus, der er søn af komponisten og 12-tone musikkens opfinder Karl Heinz. 

Allerede i 1984 udgav Markus Stockhausen sin første plade på ECM Records. Herefter kom der med jævne mellemrum en udgivelse på ECM Records med trompetisten. Nu er der gået 16 år siden den seneste ECM udgivelse. I de mellemliggende år har han holdt et højt udgivelsesniveau med både store orkestrale værker og elektroniske eksperimenter, heriblandt bandet Eternal Voyage hvor han er sammen med pianisten Florian Weber. 

De er gået sammen om en duoindspilning i et flot og enkelt akustisk setup. Den tyve år yngre pianist Weber finder sammen med Stockhausen omkring nogle sfæriske kammertoner. Det er beroligende smuk musik, der har et fæste i jazzen via improvisationen. Stockhausen veksler mellem flygelhorn og trompet. Han er ikke ulig Kenny Wheeler. Alba er et særdeles fint album til de rolige stunder.

Ingen kommentarer: