lørdag, august 27, 2016

Oscar Alvarez Rifbjerg: ¡Rómpelo! (Gateway)

Forfatteren Klaus Rifbjerg opholdte sig i flere perioder i Spanien. Hans datter blev også gift med en spansk mand. Det er Oscar Alvarez Rifbjerg et resultat af. Pladen ¡Rómpelo! er pianisten Oscar Alvarez Rifbjergs hyldest til sin berømte morfar. Når det er bedst, er det temperamentsfyldt og flamencoinflueret jazz med tryk på. 

Han har boet i Danmark de seneste år. Han har samlet en trio med Emil Brun Madsen på bas og Johan Kolsut på trommer, desuden har han inkluderet den spanske sanger Gustavo Rey i projektet.

Pladen er en sjovt strittende sag. Der er de lettere kedelige nordiske toner, som på El rio, El Castillo, Los Pinos med indføjet spansk sang og morfar hyldesten, soloklavernummeret Rif. 

Oscar Alvarez Rifbjerg springer til gengæld fuldt flyvefærdig ud på titelnummeret Rompelo! Her er han mere på hjemmebane. Der er mentale tramp i gulvet. En rytmisk effektiv beslutsomhed ved pianoet der kan minde om Michel Camilo. ¡Rompelo! er et album fra en musiker der har meget på hjerte. Næste gang må han gerne tage den med ro og ikke behøver at fortælle så meget på en gang. 

Ingen kommentarer: