tirsdag, august 30, 2016

Peter Danstrup: Sacrified (ILK)

Der er langt fra den funky fusionsgruppe Cox Orange, der slog sine folder i 70'erne og 80'erne til free jazz gruppen Strange Brothers, der med bl.a. John Tchicai spillede på kanten af melodien. Begge grupper havde bassisten Peter Danstrup som medlem, der også har slået sine folder som rektor på det rytmiske musikkonservatorium og i sammenhænge med pianisten Jan Kaspersen og selvfølgelig Mikkel Nordsø Band. 

I 2009 startede han bandet Reptiles, der i 2012 fik to Danish Music Awards og siden hen blev til det mindre band Klökkeblömst. Nu har han i en alder af 62 år, atter barslet med et unikt projekt.

Sacrified er en oktet som han startede sidste år. Besætningen består af vokal, fløjte, cello, piano, valdhorn, tuba, trommer og Danstrup på den akustiske basguitar. Musikken og ikke mindst teksterne er lavet omkring en religiøs struktur. Musikken er skrevet specifikt med tanke på den specielle orkestrering, hvor fem af medlemmerne er kvinder. 

Det er tredje gang inden for kort tid, hvor sangerinden Nina Baun er i spidsen på en plade, jeg anmelder her på bloggen. Her må jeg tippe på hatten og hilse beæret på Dantrup. Han formår at udfordre og udfolde Nina Bauns stemme og talent. Han har lavet nogle arragementer, der stiller nogle vilde krav til Nina Bauns formåen og hun opfylder dem.

Stemingen er sakral og kammermusikalsk, hvor ordene betyder meget. Hvor den ledsagende musik understøtter og skaber drama og spænding.

Ingen kommentarer: