torsdag, august 18, 2016

Violí Violã: É Luxo Só (Gateway)

Vi er godt med i forhold til jazzviolinister her i landet. Ud over at vi har Kristian Jørgensen og Bjarke Falgren, så blev Svend Asmussen 100 år for et halvt år siden. Mads Tolling, der bor i USA, blev kåret som den bedste jazzviolinist af kritikerne i det amerikanske jazzmagasin Down Beat for en måned siden. 

Samtidig med det har endnu en dansk jazzviolinist Alexander Kraglund markeret sig. Sammen med guitaristen Jeppe Holst dannede han i 2014 duoen Violí Violã, Nu har de deres første album klart. É Luxo Só er brasiliansk inspireret musik af den behagelige akustiske slags. Både Kraglund og Holst har stor erfaring med den brasilianske musiks stærke traditioner.

Musikken på pladen består af brasilianske kompositioner og en enkelt af Jeppe Holst. Den brasilianske sangerinde Thais Motta sikrer at projektet får den helt rigtige stemme. Den smukke sangerinde er allerede etableret i Brasilien, med flere udgivelser bag sig. Det er et scoop, at de har fået hende med på pladen. Hun giver pladen det sidste og afgørende løft. I øvrigt skal det også nævnes at Afonso Corrêa er med på percussion, samt at Kragelund også fremdrager den kromatiske mundharmonika flere gange. En dejlig dansk-brasiliansk plade i disse OL tider.

Ingen kommentarer: