mandag, juni 01, 2009

EGG 3: Butcher Red (CCAP Knirk)

Fugle Metal Jazz

Norsk-engelsk metaljazztrio. Tyg lige lidt på den! Sådan præsenterer de sig. Guitaristen Vidar K. Schanche står i spidsen for trioen EGG 3, der også består af trommeslageren Ståle Birkeland og barytonsaxofonisten Simon Kaylor. Det er både norsk, engelsk, jazz og en trio. Men metal? Så er det ihvertfald hverken Metallica eller AC/DC der refereres til her. Metalmusikkens fyldighed er til gengæld tilstede. Riffs der serveres hastigt, firkantet og tungt som feks. på åbningsnummeret Butcher Red er en væsentlig del af EGG 3. På numre som Easteregg og Radioegg er der skruet ned for tempoet. Melankolien træder frem og detaljer pibler frem. Midt i numrene og mellem numrene kommer der nogle små indslag der er med til at understøtte EGG 3's pudsige forunderlighed. På Easteregg lyder det som en kylling afspillet på en 78'er, der synger opera på et uforståeligt sprog.
Schanche har komponeret musikken og har ladet sig inspirere af fugle -specielt kyllinger. Undervejs kommer jeg til at tænke på danske Jazzkamikaze, men også John Zorn, som feks. på Get the chicken before it eats the cow, hvor det midt i nummeret falder fuldstændigt fra hinanden. Gruppen Morphine befinder sig heller ikke langt væk. Her tænkes specielt på valget af barytonsax'en.
Der er ikke nogen bassist og det har en kæmpe betydning for at EGG 3's musikalske fremtoning. En bas ville have lagt en alt for tung bund og spærret for detaljerne som alle tre musikere byder ind med. Pladen rundes af med en afviger. The chickens are not what they seem er et rent Tom Waits rip off på to minutter inkl. vokal, hyggeligt men ikke grunden til at du skal købe pladen. De grunde er pladen til gengæld fyldt godt op med.
Bonusinfo
Pladen udgives på CCAPknirk, der er en underlabel til Stavangerselskabet CCAP.
My Space: www.myspace.com/eggthree

Ingen kommentarer: