mandag, juni 01, 2009

Iggy Pop: Preliminaires (EMI France)

Iggy Jazz

Der er ikke umiddelbart særligt mange grunde til at Jazznytbloggen skal beskæftige sig med Iggy Pop. Dog er der to grunde der gør sig gældende denne ene gang. Iggy Pop er blandt de kunstnere som Jazznyt's skriverka'l gennem mange år har fulgt med stor glæde. Når Iggy så vælger at lave en plade hvor der ligefrem er jazz med, som den blev spillet før Iggy blev født, så er der god grund til at åbne ørerne.
Pladen indledes med Kosma/Prévert's Les Feuilles mortes, hvor Iggy synger på fransk (med kraftig amerikansk accent) og Marc Phaneuf spiller en dejlig åben klarinetsolo. Pladen udgives af den franske afdeling af EMI. Måske er det derfor den gamle punkgodfather kaster sig over det franske sprog. Les Feuilles mortes lukker også pladen, hvor der er blevet mere plads til Marc Phaneuf.
Pladens andet nummer I want to go to the beach er nærmest et Leonard Cohen nummer, stille, roligt og en smule pompøst.
Festen blæses for alvor igang med King of the dogs, der er et Iggy Pop remake af den gamle Lil' Hardin sang King of the zulus. Ren New Orleans stemning, der i den grad klæder Iggy. En skam at det er det eneste nummer i den genre og klasse.
På resten af pladen er det blanding af klassisk, men dog noget afdæmpet Iggy-rock, roots, lidt elektronik og fine numre som How insensitive.
Hop ind på iTunes og download King of the dogs med det samme, det er en suveræn sommerfest-sang.
Iggy Pop: iggypop.org

Ingen kommentarer: