mandag, juni 15, 2009

Thomas Maintz: This is the color... (Beach Farm/Gateway)

Tørt og klart

Guitaristen Thomas Maintz har bla. ladet sig inspirere af kort fra en Artbox, til musikken på pladen This is the color... På tre solostykker har han kastet sig over malerier af kendte malere som Miro (maleriet This is the color my dreams), Picasso (maleriet Nude in red armchair)og Hopper (maleriet Morning in a city). Herudover er der to jazzstandards; Someday my prince will come i en spændende soloversion og Alone together i en lækker trioudgave med akustisk guitar.
De resterende 6 numre har Maintz skrevet og her er han sammen med Jesper Løvdal på saxofon, Morten Lund på trommer og Thomas Fonnesbæk på bas. Det er her pladen for alvor folder sig ud. De andre (korte) numre er med til at væve musikken sammen. Når kvartetten spiller fornemmes der med det samme nærvær og en musikalitet, hvor der bruges empati og ærlighed.
Thomas Maintz er uddannet fra rytmekons i 1991 og har ikke spillet meget jazz offentligt siden dengang og det er da heller ikke sikkert at han vil gøre det nu. Han ernærer sig bla. som oversætter af manga-tegneserier. Men når han har noget på hjerte som han har her, skal han være velkommen i mine ører.
Thomas Maintz har selv produceret pladen, der i disse MP3-tider forkæler os ekstra meget, hvis det er CD-versionen der bliver sendt ud af stuens højttalere. Lyden klæder den tørre tone, som kvartetten har. Det er primært den abstrakte kunst han har taget udgangspunkt i og det musikalske billede forekommer klart, udfordrende og forståeligt.
Bonusinfo:
Pladecoveret der er lavet af Kaisa Gullberg, er udstillet på den igangværende udstilling Jazzens ansigter i Øksnehallen.

Ingen kommentarer: