onsdag, juni 24, 2009

Michael Dalgas: Skylight Lounge (Barefoot Records)


Nærvær og melankoli


En hymne lavet til ære for tab af inspirationen - det kræver en vis form for selvironi at indlede en debutplade med en sådan udladning. Den selvironi eller ærlighed har trommeslageren og komponisten Michael Dalgas så tilsyneladende, når han med Hymn to the loss of inspiration indleder pladen Skylight Lounge, der er Dalgas' debutplade. Skyligt Lounge er også navnet på bandet der inkluderer Niels Løkkegaard på sax, Morten Ankarfeldt på bas, Ask Nørholm på guitar (han spiller bla. i Maria Faust Group og Gaya) og Morten Pedersen på klaver og Rhodes (han er bla. kapelmester i Mighty Mouse).
Pladen ligger ikke langt fra det som feks. Niels Løkkegaard tidligere har lavet på den fantastiske plade Light Airborne. Har man en forkærlighed for moderne melodisk jazz med en snert af rock er Skylight Lounge klart anbefalelsesværdig. Saxofonisten Løkkegaard er sammen med de fine kompositioner to af pladens væsentligste attraktioner. Niels Løkkegaard har i de sidste par år udviklet sig til, at være en den danske jazzscenes stærkeste unge saxofonister. Den personlige nærværende tone med støvet kant fra Løkkegaard klæder Dalgas' let melankolske musik perfekt.
På trods af at trommeslageren er både komponist og kapelmester er Skylight Lounge ikke en trommeopvisningsplade.
Dalgas er ude i et ærinde, hvor han præsenterer en sammenhængende og flot debut, der ikke kun er god, men også giver lyst til at høre mere jazz komponeret af Dalgas og spillet af disse fyre.
Bonusinfo:
Michael Dalgas og Skylight Lounge er særdeles aktive under Copenhagen Jazz Festival og kan høres d. 5. juli på PH Cafeen, d. 7. juli på det Poetiske Bureau, d. 9. juli på Christianhavns Beboerhus, d. 10. juli på Huset og d. 12. juli i Jazzkælderen.
Michael Dalgas: www.michaeldalgas.com
My Space: www.myspace.com/michaeldalgas

Ingen kommentarer: