tirsdag, juni 09, 2009

Anders Mogensen: Gratitude (Blackout Music)

Tab og taknemmelighed

I det medfølgende pressemateriale til Anders Mogensens nye CD-udgivelse Gratitude fortæller Mogensen om at musikken er lavet med baggrund i, at han blev skilt fra kæresten, der rejste til Norge med den mindste af deres fire børn. Han blev tilbage i Danmark med de tre drenge. En oplevelse med så voldsom betydning vil uundgåeligt gennemsyre et menneskes tilværelse på godt og ondt.
Tab har altid været et emne som mange musikere har valgt at bearbejde med musik. Tænk på alle de sørgelige kærlighedssange, der er blevet brugt som terapi for ulykkelige komponister og musikere. Sangene får også betydning for lytterne, der måske også har oplevet en form for tab. Musikken er med til, at åbne op for andre følelser end de rationelle, alle de følelser som vi ellers sætter en masse ord på.
Titler som Always, Great losses, Waltz for Klara, Kids, Wellness, Requiem og Well well and triple well giver et hint om hvad Mogensen har gennemgået. Musikken er ordløs og stemnings- og følelsesfyldt. Negative og triste stemninger får i musikken et nyt liv. Fokus flyttes fra det mest sure og åbner op for kreativiteten. Det er med at føre Anders Mogensen videre i livet. Vi bliver som lyttere lukket ind i den verden og har selvfølgelig ikke de samme tanker og følelser som Mogensen. Vi bliver rørt af den tone og melankoli som han har skabt og bruger musikken på vores egen måde.
Anders Mogensen har siden 1995 lavet seks soloplader og placerer sig med denne plade solidt. På pladen medvirker den tyske pianist Hans Koller (ikke den afdøde østrigske saxofonist af samme navn), saxofonisten Claus Waidtløw - han kan i den grad sætte en melankolsk tone og bassisten Andreas Lang.
Bonusinfo:
Der kommer endnu en ny plade med Anders Mogensen til august. Der er han sammen med George Colligan, Hans Ulrik og Jesper Bodilsen. De spiller iøvrigt på Brandts Klædefabrik i Odense d. 27. juni
Anders Mogensen: andersmogensen.dk

Ingen kommentarer: