torsdag, juni 18, 2009

Jazzhistoriekonference i Ålborg


Den ottende nordiske jazzkonference afholdes på Ålborg Universitetscenter d. 25.-27. august. Konferencen er åben for alle der tilmelder sig. Programmet indeholder en lang række oplæg indenfor emner som feks. "Jazz in Norway – as part of global jazz history", "(Examples of) 'Race' Consciousness in Danish Jazz Reception", "Jazz into Art Music in 60’s Sweden – Structures and Strategies" og "Medi(t)ating Montmartre: Realms of memory and musical place". Det lyder langhåret, men det er vi jo også nogen der synes er fedt.
Man skal tilmeldes før 1. august og det koster 475 kr at deltage i konferencen.
Det er Center for Dansk Jazzhistorie der står for konferencen.
www.jazzconference.net
Ny dansk jazzblog
Jazznet Denmark er navnet på en ny blog lavet af Henrik Kaldahl. Han har huseret på en almindelig hjemmeside i nogle år, men er nu skiftet til blogformatet. Freejazz og avantgarde er noget af det der vokser mest af i Kaldahls bed af pladeanmeldelser. Blandt de første (mange) anmeldelser finder man plader med folk som Adam Lane, Paul Bley, The Thing, Anthony Braxton, Burton Greene, Corey Wilkes og Tony Wilson.
Det bliver spændende at følge Henriks skriverier om pladerne, og så er det jo dejligt med en jazzblogkollega.
www.jazznet-dk.blogspot.com

Jens Winther får livsvarig ydelse

Den 12. juni blev Jens Winther indstillet til livsvarig økonomisk ydelse af Statens Kunstfonds Repræsentantskab. Den 49 årige trompetist der bor i Berlin blev bla. indstillet på baggrund af sit virke som en meget produktiv komponist og musiker.
De andre jazzmusikere der tidligere har fået livsvarig økonomisk ydelse er Pierre Dørge, Kenneth Knudsen, Jan Kaspersen, Marilyn Mazur, Palle Mikkelborg, Peter Friis Nielsen, Finn Savery, Niels Jørgen Steen, John Tchicai og Karsten Vogel.
Jens Winther:
www.jenswinther.net

1 kommentar:

Thomas Albæk Jakobsen sagde ...

Man kan også besøge Center for Dansk Jazzhistories hjemmeside på www.jazz.aau.dk hvor der findes en dansk version af programmet til Den 8. Nordiske Jazzkonference.