torsdag, juli 16, 2009

George Garzone: Among friends (Stunt)

Stemning og ballader

Pladeselskabet Stunt gør det som regel mest i danske jazzkunstnere, men de har dog enkelte udenlandske folk i deres stald. En af dem er saxofonisten George Garzone, der i 2007 udsendte sin første CD One Two Three Four på Stunt, dengang var det sammen med Bostonkvartetten The Fringe.
På den aktulle plade Among friends er George Garzone sammen med Paul Motian på trommer, Steve Kuhn på piano og Anders AC Christensen på bas. Pianisten Steve Kuhn spillede en kort overgang sammen med John Coltrane i 1960. Han er lige nu aktuel med en plade i eget navn, hvor han sammen med Joe Lovano hylder Coltrane på pladen Mostly Coltrane.
Coltrane er heller ikke langt væk på denne plade, hvor der kræses/kredses om noget af det mest lækre balladejazz jeg længe har hørt. Tempoet kommer aldrig længere op end i medium. 77-årige Paul Motian på trommerne er sammen med AC på bassen er supermatch. AC med sansen for stemningen og Motian med sit rolige, spændende og afvekslende spil. Steve Kuhn økonomiserer pianospillet og er med til, at støtte Garzone i at lave ægte saxballadeplade.
Pladen er brugsplade, der med stor fornøjelse kan sættes på, når man har en rolig stund, en sen aften i selskab med gode venner/kæresten/konen. Kvalitetsjazz flyder ud af højtalerne og stemningen bliver ihvertfald ikke dårligere - tværtimod.
Bonusinfo:
For nylig udsendte saxmundstykkefabrikanten Jody Jazz en tre timer lang undervisnings-DVD med George Garzone, der bla. har undervist på Berklee i Boston siden 70'erne.
George Garzone: www.georgegarzone.com

Ingen kommentarer: