torsdag, juli 02, 2009

Katrine Madsen: Simple Life (Stunt)


Fordybelse og ærlighed

Ofte falder mange jazzsangerinder i popgryden. Muligvis fordi det er noget der fungerer så djævelsk godt sammen. Katrine Madsen er meget langt fra den popgryde på hendes 10. CD i eget navn; Simple Life. Katrine Madsen har fremelsket sit eget personlige hjørne indenfor vokaljazzen. Der er ikke revolutionerende nyt at hente med den nye plade i forhold til de seneste års udgivelser. Alligevel aner man en stille klædelig udvikling. Intimitet og nærvær er kodeordene for udgivelsen. Fordybelse og ærlighed er andre ord der kan kobles på en udgivelse der balancerer mellem tristhed og det at se fremad mod det gode.
Hun har denne gang som noget nyt allieret sig med den svenske saxofonist Joakim Milder, der også har arrangeret strygerne. Strygerne er med til at fremkalde og understøtte de musikalske forandringer, som man hører fra Katrine Madsen på denne plade.
Jesper Bodilsen tager sig som vanligt af bassen, hvilket han iøvrigt har gjort siden Katrines pladedebut i 1996. Henrik Gunde sidder trygt ved klaveret og Jonas Johansen ved trommerne er ligesom Gunde fast på pladsen.
Pladens andet nummer Under a gray dusty morning sun er pladens højdepunkt. På det 8 minutter og 21 sekunder lange nummer indleder Gunde med en 2 minutter lang pianosolointro af Keith Jarrett'ske højder. Når Katrine starter med at synge er vi hensat en perfekt stemning, der underbygges af teksten der ligesom musikken er skrevet af Katrine.
Bonusinfo:
Der er releasekoncert inklusiv strygere og Joakim Milder for pladen søndag d. 5.juli kl. 15 i DR Koncerthuset Studie 2.
Video om tilblivelsen af pladen: www.youtube.com/watch?v=0mTzHEsnOIw
Katrine Madsen: www.katrine-madsen.dk

Ingen kommentarer: