torsdag, juli 16, 2009

Kristian Jørgensen Quartet: Love Letters (Stunt)

Ikke en fantasiløs Asmussen-copycat

Jeg bliver sendt direkte i Svend Asmussen-land allerede efter, at have hørt de første strøg med violinbuen. Det er både skidt og godt. Skidt fordi det slet ikke er Svend Asmussen og godt fordi Svend Asmussen er den bedste jazzviolinist man kan minde om.
Det drejer sig Kristian Jørgensens nyeste plade. Jørgensen er selvfølgelig ikke en fantasiløs Asmussen-copycat. Men pladens første nummer That old soccer boy er et swing-nummer som Asmussen kunne have spillet. For at gøre lydbilledet komplet er det, desuden det mangeårige Svend Asmussen Kvartet-medlem Jacob Fischer, der efter få minutter spiller en uforlignelig guitarsolo på nummeret. Nu har Jacob Fischer så også spillet med Kristian Jørgensen i mange år. Faktisk har han været med på alle Jørgensens soloplader.
På den nye plade med Kristian Jørgensen, der er hans første soloplade siden 2001, sendes man rundt i et univers af standards, latin og egne numre. Kvartetten går frisk til musikken og udstråler et spil præget af lethed, overskud og glæde. Thomas Fonnesbæk på bassen og Karsten Bagge på trommer har sammen med Jacob Fischer udgjort kvartetten de seneste fem år.
Kristian Jørgensen: www.kristianjorgensen.dk

Ingen kommentarer: