mandag, juli 06, 2009

Tenorsaxbrusebad

CJF 2009 *SHOT*

Ernie Wilkins Almost Big Band på Copenhagen Jazzhouse, fredag d. 3. juli
Når først Copenhagen Jazzfestival er startet, vælger man selv hvilken farve, form og lyd den skal have.
Fredag aften valgte jeg Copenhagen Jazzhouse og Ernie Wilkins Almost Big Band med gæstetenorerne Hans Ulrik og Jesper Thilo. Ben Webster skulle mindes og fejres pga. 100 året. Men det var selvfølgelig Ernie Wilkins' klassiske arrangementer der var det musikalske fikspunkt. Der var lagt i kakkelovnen til en heftig omgang tenorbattle, hvor også Jan Harbeck og Pernille Bevort deltog.
Jeg er gammel Hans Ulrik-fan og som sådan forudindtaget. Men jeg må give mig. Jesper Thilo kan blæse røven ud af bukserne på hvem som helst. De andre falder overhovedet ikke igennem. Men Thilo er i egen klasse, når der skal smides hurtige blæs på bordet.
Den franske trompetist Stephane Belmondo var inviteret som særlig gæst. Han var blevet foreslået til orkesterlederen Per Goldschmidt. Han kendte ikke Belmondo, men et tjek på Youtube afgjorde sagen for Goldschmidt. Belmondo var en kvalificeret solist, der kunne blæse en klassisk Clifford Brown/Freddie Hubbard trompet. Klokken var henad halv et inden det veloplagte orkester forlod scenen. Jeg var gennemblødt (af sved, der var tropisk på Jazzhouse) og det store tenorsaxbrusebad med en enkelt trompetskyller.

Ingen kommentarer: