tirsdag, juli 07, 2009

Stegende hedt

CJF 2009 *SHOT*

Marathonkoncert på Frederiksberg og Delirium i Kgs. Have, lørdag d. 4. juli
På Solbjerg Plads på Frederiksberg var der i stegende hede fokus på de unge talenter fra Rytmekons. 12 timers koncert med 8 navne. Jeg nåede nogle stykker af dem.
Lofi må meget gerne, snart lave en plade, for det de spillede på Solbjerg Plads var et kvalificeret bud på dynamisk avantgarde med helt vildt velspillende Marc Lohr ved trommerne.
Herefter var der dømt singer/songwriter trio. Tre piger Hansen/Sethien/Hansen der spillede og sang, så man ikke var tvivl om at de kunne mere end de fleste. Blandt de fremførte numre gemte sig nogle knaldperler, der fortjener en bedre skæbne end en enkelt fremførelse på et torv.
Trioen Conexion havde jeg set frem til. Den var neddroslet til en duo, da trommeslageren udeblev. Næppe pga. sygdom, for så var det vel blevet nævnt. Her blev ikke sagt noget og man fornemmer, at der er en trommeslager der får en ordentlig skideballe, næste gang de mødes i øveren, hvis det da sker. Pianisten Carl Winther og bassisten Joel Illerhag er to spændende musikere, med et potentiale der kun delvist blev foldet ud. Allerbedst var de i deres egne kompositioner; November og Kærlighed - Ærlighed.
Herefter var det videre ind i Kgs. Have, hvor Delirium havde fundet sammen igen. Et kæmpepublikum var mødt frem. Trompetisten Kasper Tranberg var iført en t-shirt med et billede af Miles Den Coole. Her blev spillet hård jazz med en spraglende Stefan Pasborg ved trommerne. Humor, Ornette Coleman, løsagtig stramhed og Dorsey-brødrene kunne man støde på i musikken, hvor den finske saxofonist og tidl. elev ved Rytmekons i København Mikko Innanen var med til at stramme det hele op på den finske måde. På bas havde de en ny bassist med istedet for Jonas Westergaard. De spiller igen på Studenterhuset d. 9. juli kl. 22.30.

Ingen kommentarer: