torsdag, juli 16, 2009

Jukka Eskola: Jova/Chip 'n' charge (Ricky Tick Records) >> Dalindèo feat. Bajka: Vintage voyage (Ricky Tick Records)

Finsk Dansejazz
Ricky Tick Records kan skære en dansejazzplade som få. For nylig skrev jeg om Povo. Her er et par andre, hvor den ene indeholder en lidt pudsig overraskelse. Jukkis Uotilla som vi herhjemme kender som underviser og trommeslager sammen med bla. Jens Jefsen spiller Rhodes på Jukka Eskolas aktuelle 12" single.
Sikke en masse herlig Rhodes-piano vi præsenteres for. Jukka Eskola spiller trompet og et par af kodeordene i den forbindelse er pladeselskabet CTI, der havde sin storhedstid i 70'erne og en af de dertil knyttede kunstnere. Freddie Hubbard er ikke langt væk i uptempo-nummeret Jova. Her bydes bla. på strygere og muted trompet. Numrene stammer fra den nye plade med Eskola der hedder Walkover. Han spiller også i pladeselskabet Ricky Tick's diamant-orkester Five Corners Quintet
Finske Dalindéo ligger stilistisk tæt op ad Five Corners Quintet. De er aktuelle med deres andet album i efteråret. Indtil da kan man fornøje sig med 12"EP'en Vintage voyage, hvor de på nummeret Willpower er i selskab med sangerinden Bajka. De to andre numre på pladen er instrumentale og hører hjemme i kassen med nujazz/bossa i et tempo, der kan få selv trimmede folk til at svede på dansegulvet.
Dalindeo: www.myspace.com/dalindeo
Jukka Eskola: www.myspace.com/jukkaeskola
Ricy Tick Records: www.myspace.com/rickytickrecords

1 kommentar:

myownkaos sagde ...

very very nice music.