lørdag, august 24, 2013

Benjamin Herman: Deal (Roach Records) >> Benjamin Herman: Cafe solo (Roach Records)


Saxofonisten Benjamin Herman er en af Hollands mest respekterede jazzmusikere. Det er medlemskabet af New Cool Collective der har trukket flest overskrifter. De spillede bl.a. på Roskilde Festival i 2005. Deres udadvendte souljazz/latin stil med dansable vibes har tiltrukket mange. Men han har også en ret omfattende solokarriere.
På DR's P8 Jazz har de på det seneste spillet et par af numrene Hermans 2012-album Deal ret ofte. Det er et soundtrack til en film jeg ikke kender. Musikken er af den mere pompøse slags med symfoniorkester og hele pivetøjet. I en blanding af dubonnet, retrovibes, de glade 60'ere, plekterbas, veltunede strygere, hammond og en saxofonist der lystigt skifter mellem alt-, c-melody-, tenor og baritonsax får vi et soundtrack til en uskyldig tid og en åben verden. 

På Hermans nyeste album Cafe solo går han i den stik modsatte retning. Det er intim triojazz, der kan kan spilles i et tilrøget kælderlokale med plads til 30 mennesker. Det er så tilbagelænet, at der er en risiko for at Benjamin Herman falder af stolen. Det gør han ikke. Han bliver hængende i det yderste af musikken. Her kæler han så intimt og følsomt for altsax'en, at det næsten bliver for frækt. 10 gode jazzklassikere. Lige fra Gershwin's Summertime over You've changed til Dexter Gordon's Soy Califa. Det er en velfungerende plade, der i kraft af en velspillende og overskudsfyldt Benjamin Herman holder hele vejen. Det er et perfekt soundtrack til en hyggelig middag for to, hvor stearinlyset blafrer og solen er gået ned.

Ingen kommentarer: