fredag, august 09, 2013

Party Time! - Summer Session 2013 dag 2

Dave Douglas dirigerer det store kor

Jeg var til fest i går aftes. Det blev en fest af episke dimensioner. Det hele startede med interaktiv jazzfodbold, hvor Charlie Parker's Donna Lee og Moose The Mooche var en del af den meget avancerede fodboldkamp. Reglerne kan sandsynligvis rekvireres ved stævnets ledere, hvis det skulle have interesse. 

Herefter var de forskellige instruktører værter ved nogle små arrangementer. Dave Douglas brugte samtlige deltagere til at lave et kor, der sang Bach's Es ist genug, so nimm, Herr og Ach Gott, wie manches herzeleid. Det var magisk og meget rørende at høre. Herefter bød aftenen på intimkoncert i mørke med Aaron Parks, der spillede melodisk soloklaver til en række billeder der blev vist på en skærm. I højskolens kirkerum spillede Becca Stevens også en solokoncert, hvor hun fik alle til, at synge med. Det er noget ganske specielt, når alle der synger med er musikere. Joe Lovano's happening var af en anden karakter. Alle fik en sammenrullet avis. Jeg troede at vi skulle lave noget spændende rytmehalløj. Men nixen bixen. Vi skulle slå fluer ihjel. De fluer der havde generet Lovano i løbet af dagen skulle møde deres endeligt. Men de var væk! I stedet måtte en sølle natsværmer lide en rituel død. Hos Kurt Rosenwinkel var vi inviteret til pre-listening party. Han spillede numre fra sit kommende brasiliansk-inspirerede album der kommer til, at hedde Caipirinha. Her blev vi meget passende budt på drinken Caipirinha - der er Brasiliens nationaldrink.

Afrobeatparty

Det lå i luften, at der skulle være afrobeatparty. I den ene ende af lokalet var der bar og i den anden var der opstillet percussion i stor stil. Nonstop flød rytmerne nu i de næste mange timer. Afrobeatmesteren Tony Alllen satte beatet mens forskellige musikere dukkede op undervejs. Kurt Rosenwinkel spillede den tungeste funkbas. Malene Mortensen rappede. Den unge trommeslager Mathias Wolf "sang" MC Einar's Arh der! Blæserne fyldte godt op. De to percussionister Lars Storck og Rikke Bjerre - der begge er på Tony Allens hold, satte en fed musikalsk dagsorden under festen. Der blev danset i stor stil!JazzDanmarks video fra festen

Ingen kommentarer: