torsdag, juni 09, 2016

Dino Sabatini: Omonimo (Outis Music - Opera Series) 2LP >> Dino Sabatini: Concentrica (Outis Music - Opera Series) 12”

Den italienske technokunstner Dino Sabatini, der indtil for nylig var bosiddende i Berlin - og nu er tilbage i Rom - er aktuel med sit andet album. Et dobbeltalbum, hvor der senere på sommeren kommer endnu en plade, Concentrica med fire remixes fra albummet. Det er ambient downtempo electronica, hvor Sabatini selv står for at spille al musikken. Dog har han hentet lidt hjælp fra den italienske jazzpianist Antonello Salis på et par numre. Salis har siden midten af 70’erne været synlig på den italienske jazzscene, hvor han har samarbejdet med folk Paolo Fresu, Stefano Bollani og Evan Parker. Musikken er centreret omkring Sabatinis storladne synthklangflader tilsat nogle pulsslagslignende, rolige og dybe beats.

På Concentrica genbesøges de to numre med Salis fra Omonimo-pladen. If er blevet mere rytmisk orienteret med et eksotisk twist. And it all ends here er et af højdepunkterne fra Omonimo. Den får et seriøst makeover af Sabatini og Salis, der lader mystik og undren råde. De eksperimenterer med klange og muligheder på radikal vis. Trip hop legenden Howie B, der i 90’erne producerede og remixede markante folk som Björk og U2 har lavet et lækkert tungt remix af Sometimes Back. Det lugter af luksushouse og fungerer fedt.

Dino Sabatinis techno er af den modne opdaterede slags. Der er rødder til de tidligere 90’ere. I kraft af Sabatinis ro og overblik er han i stand til at fastholde min lytteinteresse hele vejen. Er du til techno af den rolige slags, skal du give Omonimo et lyt. Remixpladen Concentrica kommer på vinyl i slutningen af juni og digital i slutningen af juli.

Ingen kommentarer: