fredag, juni 17, 2016

Radio Bévort: Which Craft? (Bevort/Gateway)

Radiostationen du har stillet ind på er et blæserslaraffenland - A  Reeds Galore. Pernille Bévort præsenterer nu sit fjerde album med gruppen Radio Bévort. Hun er  af typen multisaxofonist, kendt fra diverse ensembler, hvor der er brug for en saxofonistisk schweizerkniv. På det aktuelle album Which Craft spiller hun både på tenor- og sopransax, mens instrumentkollegerne Mariane Bitran spiller på C- og altfløjte, Kasper Wagner på altsax og klarinet og Pelle Fridell på basklarinet og tenorsax. 

Det skinner tydeligt i gennem i kompositionerne og arrangementer, at Bévort boltrer sig lystent med blæsermulighederne. Der er både overblik og overskud. Pladen er en sjælden og original fornøjelse. Hun har nemlig suppleret de fire blæsere med en solid rytmegruppe bestående af Mads Kjølbye på guitar, Francesco Cali på piano og accordion, Morten Ankarfeldt på bas og Bjørn Heebøl på trommer. Mariane Bitran er det eneste medlem udover Bévort der har været med siden starten.

Hvor kommer kraften fra? Den kommer fra musikken. Der er plads og rummelighed til Adderley’sk souljazz på Who’s got it? Der opstår nogle muligheder i musikken, som de enkelte musikere tager i mod og frem af det vokser kraften. Der er i de andre numre reminiscenser af klassisk, tango og så selvfølgelig en masse jazz, der har taget farve af big band folk som Gil Evans og Maria Schneider. 

Det afsluttende nummer Epilogue - celebrating skeleton, er som det eneste nummer ikke indspillet i The Village i Vanløse for mindre end to måneder siden. Her spiller Bévort selv det hele. Hun har brugt nogle diskrete klik som rytme. Det fungerer godt. Enkelheden er klædelig og peger måske frem mod noget nyt for Bévort?

Pladens titel ville være en sikker vinder i kategorien årets bedste albumtitel, hvis en sådan fandtes ved DMA Jazz. Bévorts elegante og sjove ordspil sidder lige i skabet. Hvilken evne er det, der bærer Bévort - og hvor kommer den fra? Er det heksekunster? Jeg er uden at kende Pernille Bévort personligt tilbøjelig ti,l at tro at even kommer inde fra musikeren Bévort, der også huser en heks et eller andet sted.

Ingen kommentarer: