tirsdag, juni 07, 2016

Jesper Thorn: Big Bodies of Water (Moveable Records) LP

Han har for mig været bassisten i August Rosenbaum Trio, Reverse, Det Glemte Kvarter og Sidsel Storms band. Nu er han sprunget ud i eget navn. Sammen med den herboende schweiziske Marc Mean på piano, svenske Tobias Wikund på flygelhorn og danske Mads Emil Nielsen på elektronik, har Jesper Thorn lavet et album af meget høj kvalitet. Musikken kan karakteriseres som samlinger af minimalistiske lydcollager, der flyder ud af højtaleren. Herefter smelter den sammen med din krop og sjæl. 

Det er Jesper Thorns bas, der er samlingen. Den lim der får  musikken til at hænge sammen. Tobias Wiklunds flydende melodilinjer på flygelhornet, balancerer elegant mellem det smukke og det kantede. Det er amibient jazz med nosser. Musik der med den underliggende støj skabt af Mads Emil Nielsen, blander sig med Marc Means elegante klaverspil, der bl.a. henter inspiration fra Debussy. Big Bodies of Water er en mere end godkendt debut i eget navn fra Jesper Thorn. 

Det er en ambitiøs, smuk, gennembearbejdet og sammenhængende LP, der på det kraftigste kan anbefales til jazzlyttere, der vil høre lyden af jazz anno 2016. Den er et af de foreløbige højdepunkter i dansk jazz i år.

Ingen kommentarer: