lørdag, juni 25, 2016

Nina Baun: Human (Nina Baun/Gateway)

Mit kendskab til sangerinden Nina Baun begrænser sig til albummet Something is always moving fra 2011. Jeg hørte hende også flere gange på Summer Session på Vallekilde Højskole i 2012, hvor hun var kursist. Nu har hun sendt sit andet album til mig. Som om det ikke var nok, så medvirker hun også på to andre nye og vidt forskellige albums jeg har modtaget indenfor kort tid, nemlig Peter Danstrups Sacrified og bandet Installation of an electric stone age's debutLP.

På det aktuelle album Human er Nina Baun i selskab med pianisten Jacob Christoffersen, bassisten Thomas Fonnebæk og den amerikanske trommeslager RJ Miller. Pladen er en god præsentation af sangerinden Nina Baun. Hun kan levere en hudløst nærværende ballade som Older Than I, hvor Frederick Menzies gæster på klarinet. Det er mesterligt. 

Stilistisk befinder hun sig i et spænd mellem jazz og pop. Hun mestrer og overkommer begge dele meget fint. Hun har selv skrevet al musikken, på en plade der kan anbefales til lyttere, der gerne vil høre en sangerinde der både er teknisk inspirerende og har noget på hjerte. At hun samtidig er i selskab med nogle fremragende musikere, gør det kun endnu mere vellykket.

Ingen kommentarer: