onsdag, juni 29, 2016

Tiptoe Bigband featuring Harald Haugaard: Big Folk (Pile House/Gateway)

På konservatoriet i Odense har man en folkemusiklinje. Da man på samme konservatorium også har jazzmusikere, dukker der fra tid til anden projekter op, som har sit udspring i konservatoriemiljøet i Odense. Her har folkbands som Serras og Basco bl.a. deres rødder. I det førstnævnte band spiller folkemusikeren og violinisten Harald Haugaard sammen med jazzsaxofonisten Hans Mydtskov. Det er samarbejdet mellem de to, der har udløst nærværende projekt. Her mødes big bandet Tiptoe Bigband med Harald Haugaard i et crossover mellem big band og folkemusik. Tiptoe har eksisteret siden 1994. De har selvfølgelig både spillet Duke Ellington og Thad Jones, men har også erfaring fra projekter med symfoniorkester og elektronisk musik.

Big Folk indeholder numre fra Serras repertoire og nogle nye numre skrevet af Harald Haugaard. I spidsen for projektet står Tiptoes dirigent Torben Sminge, der sammen med bigband og Haugaard har lavet et forbilledligt flot stykke arbejde. 

Jeg havde egentlig frygtet at det ville lyde som hverken eller. Det gør det imponerende nok ikke. Her er blevet plads til både og. Heftige numre med blæs i fuld skala og en brændende violin der flyver ud over det fynske landskab. Det er voluminøst og afvekslende. Det er dansk og originalt. Musikalske detaljer og enkelhed er der også blevet plads til, som på den fine Vesterland, hvor hjemstavnstonerne boller udenom med big band blæserne.

Ingen kommentarer: