mandag, maj 28, 2018

Addisabababand: Alive (Addisababand) LP/DL/stream

Sommerens jazzfestivaler er lige om hjørnet. En god måde at varme op på er, at høre Addisabababands nye live album, der er optaget på Bispetorv under sidste års Aarhus Jazz Festival. 

Efter at vi har haft en maj måned i år, der næsten er på højde med dem der er i Ethiopien, så er jeg endnu mere blød overfor Addisabababands kropsligt medrivende og afroinspirerede univers. Det 12 mand store orkester har et par gæster med på scenen på albummet, hvor vi bl.a. hører begge numre fra singlen der udkom sidste år; Laika Laika Interstellar og Rainbow War. Zion og White Man er også med fra 2015 debutalbummet.

Albummet åbner med den nye Space Pants som er ganske fed. Det er dog med albummets side 2, at jeg tager pladespilleren med ud i haven og skruer højt op. Den åbner med Zion, hvor Ali Diarra er med på gæstefløjte. Det er en fest, der kan høres langt væk. Den følges op af Addisabababands koklokkemanifest, der kommer som et kort ideologisk indslag fremsagt på østjysk, midt i festen. Alvor med et glimt i øjet. 

Addisabababand er et musikalsk kollektiv, der fungerer helt suverænt live. Derfor er et livealbum et meget velkomment dokument. 
Bonusinfo:
De spiller selvfølgelig på Aarhus Jazz festival på Radar d. 14. juli.

Ingen kommentarer: