mandag, maj 21, 2018

Benita Haastrup: Mørkefjell (Gateway) CD/DL/stream

Det er anden del i Benita Haastrups musikalske trilogi, der henter inspiration i den norske natur. Første del var et imponerede album, der også fortjent udløste nomineringer til 2 DMA Jazz Awards. 

Trioen er den samme. Kaare Munkholm på vibrafon og Jens Skou Olsen på bas sammen med Benita Haastrup på trommer og percussion. Pladens åbningsnummer der også er titelnummer, har hentet titlen fra kunstneren Karin Grünbergers akvarel Mørkefjell, der også pryder CD’ens cover. For Haastrup minder det om dengang i ungdommen, hvor hun læste Tolkiens Ringenes Herre. Sådan er det muligt at læse om albummets andre numre og hvor inspirationen er kommet fra, inde i CD coveret der er lavet som en hard back bog.

Med nummeret Tunnel har hun helt konkret hentet inspiration fra den 24.5 km lange Lærdalstunnel, som hun har passeret flere gange i forbindelse med turnéer i nord-Norge. Mørkefjell opsamler og indfanger stemninger fra veje der hører op, snestorme i nattemørket og Ludvig Holberg, der meget passende er født i Bergen. 

Benita Haastrup har sammen med trioen endnu en gang lavet et stærkt album der holder et højt musikalsk niveau. Det er måske ret dystert, men det er ikke uhyggeligt. Det er kosigt i varmen foran pejsen, mens stormen raser udenfor. Prøv at lægge øre til Sissyfossen, der i fremdrift og glæde, sender dig godt afsted i hverdagen og livet.

Ingen kommentarer: