fredag, maj 11, 2018

Espen Eriksen Trio feat. Andy Sheppard: Perfectly unhappy (Rune Grammofon) LP/CD/DL/stream

Tilstedeværelse. At være der nu. Inde i nuet, hvor man lader bevidsthedens bevægelser føre sig på vej. Der hvor følelserne ikke står i vejen for - men er med til at løfte projektet.

Det er her vi finder den norske pianist Espen Eriksen, der tidligere har lavet tre plader med trioen, hvor Lars Tormod Jenset spiller bas og Andreas Bye spiller trommer. Han kalder sit nye album for Perfectly unhappy, hvor han nedsænker sjælen i en døs af opløftende melankoli. Han har inviteret den erfarne engelske saxofonist Andy Sheppard med på pladen. Det giver Espen Eriksen Trio et nyt udtryk, hvor de har bevaret ånden. Det er rolig musik uden overflødige og effektjagende elementer.

Eriksen har skrevet musikken med Sheppard og trioen i tankerne. Det er blevet til et album med lyrisk smukke melodier, fremført med en inderlig rolig stemning. Det er et af den slags albums, der vil blive spillet meget. Lyden på albummet er desuden i særklasse, med en dybde og dynamik der får anlægget til at savle. Perfectly unhappy er stærkt anbefalelsesværdigt til de melankolske jazzlyttere.

Ingen kommentarer: