onsdag, maj 23, 2018

Magnus Thuelund: Angel from the south (Fresh Sound New Talent) CD/DL/stream

Det er ikke overraskende at saxofonisten Magnus Thuelund laver et album i denne klasse. Hans karriere har allerede meget tydeligt indikeret, at han er båret frem af en ukuelighed og en insisteren på at holde et højt kunstnerisk niveau. Han går ikke den lette vej, da musikken oftest stiller store krav til medmusikanterne. 

Han har fået opfyldt en stor drøm ved, at indspille sit nye album i New York i Systems Two studiet, der ligger på Ditmas Ave. i Brooklyn. Det betyder bl.a. at Thuelund har haft mulighed for, at invitere et NYC A-klasse hold med i studiet. Trompetisten Ralph Alessi, trommeslageren Nasheet Waits, saxofonisten Marc Mommaas, Bassisten Graig Earle og pianisten Nikolaj Hess er holdet der omsætter musikken. 

ECM-kunstneren Ralph Alessi kommer af flere grunde til, at stjæle rampelyset. For det første får han masser af plads til at spille. Men nok så vigtigt er det som kommer ud af trompeten. Der er meget fælles spil mellem blæserne, hvor Alessi meget præcist og træfsikkert topper samspillet med et distingveret og spændende trompetspil. 

Magnus Thuelund består den store NYC-jazz eksamen. Han har hermed fået dokumenteret sit store talent på en stærk jazzplade, der i øvrigt udgives af det spanske pladeselskab Fresh Sound New Talent.

Ingen kommentarer: