mandag, maj 07, 2018

The North (Addo Records) CD/DL/stream

Den sidste dag i marts fik den canadisk-finsk-danske kvartet The North en Juno Award for at have lavet årets bedste jazzalbum. Juno Awarden er det canadiske svar på en Grammy, hvor Diana Krall bl.a. vandt i vokaljazz kategorien. 

I disse dage spilles der VM i ishoceky i Danmark. Her er den absolutte topspiller for Danmark, målmanden Frederik Andersen der til daglig er målmand for hockeyholdet Toronto Maple Leafs, hvor han henter en milliongage. Han kommer oprindeligt fra det vestjyske, nærmere bestemt Herning. Fra en anden vestjysk by, Holstebro kommer trommeslager Anders Mogensen, der spiller i The North, uden at hente en milliongage. Han er sammen med finske Jonny Åman og canadierne Mike Murley på sax og David Braid på piano. De er begge hjemmehørende i Toronto.

Musikken er skrevet af kvartettens canadiske medlemmer, hvor de tager udgangspunkt i det at komme fra den nordlige del af verden. Det er blevet til et jazzalbum, hvor der ikke holdes igen med melodisk dynamik. Der er power i musikken, hvor den største styrke er, at kvartetten spiller jazz som i JAZZ og er vildt dygtige til det. 

Det er the basics, der er brug for her. Her er ikke så megen fikumdik. Det her er musikere, der alle har stor erfaring i undervisning. Her viser de, hvordan det skal gøres, når det er for real. Er det nogen er tvivl om man kan spille rendyrket jazz i 2018? Det kan man og udgivelsen er meget anbefalelsesværdig til yndere af moderne kvartetjazz med saft og kraft.

Ingen kommentarer: