søndag, juli 14, 2019

Doskopi - koncert Koncertkirken - lørdag 13. juli CJF 2019

I en lille gård ved siden af Koncertkirken på Blågårds Plads spillede den unge kvintet Doskopi, der i foråret debuterede med EP’en Virvar, som jeg begejstret har anmeldt her på bloggen. 

Og begejstringen kunne sagtens overleve en koncert med nogle unge musikere, der nok elsker og respekterer jazzen - men også gerne vil udfordre genren og sig selv. 

Kvintettens sammenspil var en særlig fornøjelse. Der var et overskud og en humor i musikken, hvor lytterne blev lukket ind uden problemer. De spillede deres egne skæve udgaver af jazz standards. Det musikalske sprog er farvet af en inspiration fra jazzens guldalder i slut 50’erne og start 60’erne. Jazz, der er uden GPS og improviserer sig frem til en ny og nogle gange smukkere rute.

Det var desværre også kvintettens sidste koncert i lang tid, da guitaristen Jeff Wagner er optaget på konservatoriet i San Francisco, hvor han begynder efter sommerferien og iøvrigt skal have Julian Lage som lærer. Kvintettens andre medlemmer er hver og en, også værd at holde øje med.

Ingen kommentarer: