torsdag, juli 04, 2019

Jazznyts guide til den rimeligt ukendte jazz du ikke har hørt endnu, du skal høre til Copenhagen Jazz Festival 2019


Jazznyt har fundet 10 mindre kendte navne frem fra årets program. Det er til gengæld, hvor der venter fede oplevelser. Jeg har fundet lidt citater frem fra egne anmeldelser og fundet på noget til dem, der endnu ikke har udgivet noget.

B-Bike-Sun-Tree
Der udkommer et album til efteråret med tre af de sejeste jazznavne herhjemme lige nu: Jonas Due på trompet, Lasse Mørck på bas og Daniel Sommer på trommer.

Soren Skov Orbit
Soren Skov Orbit udgav en single I foråret, hvor jeg skrev: “Musikken tager udgangspunkt i modaljazz, hvor Orbit Bound med basklarinetten har en balkanfeeling. NV er en hyldest til Københavns Nordvest kvarter, hvor det syder og bobler af energi og varme. Det er et musikalsk koncentrat, hvor Soren Skov Orbit på lidt over otte minutter leverer et intenst udspil med ro og kærlighed.”

Ginne Marker
Jeg oplevede Finne Marker på årets Spot festival: “Det skal ikke forstås sådan, at Ginne Marker ikke har personlighed, for det har hun. Hun spiller på en Fender Telecaster, hvor der sniger sig lidt americana ind i lydbilledet. Det er vel ikke helt forkert at kalde hende for en jazzet singer/songwriter”

Doskopi
Doskopi udgav deres debut-EP i foråret: “Virvar er en god starter fra Doskopi! der VIL jazzen. De er ikke ude på at gøre oprør. De får vist nogle gode takter, hvor deres energi, nysgerrighed og kærlighed til jazzen er vindende elementer.”

Sav Skaft Økse
Trioen udgav et kassettebånd i 2017: “Numrene på båndet har navne, hvor ironien er tydeligere end den er i musikken. Med titler som I love gang i den og If You don’t love Skaft, Økse & Sav, You haven’t heard them, så forventes der ikke måske ikke ligefrem abstrakt musik, hvor Stockhausen og Webern er kongerne.”

Jasper Høiby Planet B
Det er første gang vi får mulighed for at høre Phronesis-bassisten Jasper Høiby’s nyeste projekt.

The Supreme Court feat. Al & Joseph Agami + special guest: Patrick Dorgan
De har endnu ikke udgivet, mon ikke de snart tager sig sammen? Det var fedt da jeg hørte dem sidste år til Modern Jazz Days i Køge: “The Supreme Court spillede jazz hip hop. Jeg kom til at tænke på The Roots, som de lød for 20 år siden. Johannes Wambergs guitar har noget Grant Green i sig og Andreas Frylands hårde lilletrommeslag skabte bunden for den hårdt swingende gruppe.”

Skurkar 
Ny dansk/norsk/svensk kvartet, der bringer spontanitet og improvisation i højsædet. Målet er at udfordre og udforske musikkens traditioner, form og harmonier. De spiller i Kgs. Have. 

Nicolai Kaas Claesson
Han udsendte sit fede debutalbum dengang det var vinter: “Det er med til at understøtte den rå og lidt primitive stemning. Vi får seks kompositioner, hvor kvartetten griber Claessons enkle melodier og omsætter dem i uspoleret spontanitet. Der er den dansende avantgardist Cooper. Der er den hidsige Kaptajn Penalhus, hvor Jeppe Højgaard får demonstreret sine fede rå sax-skills.”

She Trio
De har lige udsendt deres første plade: “Der er ganske vist enkelte numre der kunne have været med i tv-serien Babylon Berlin, som feks. 5 o’clock, der placerer sig godt i forlængelse af den tyske tv-serie og hvor musikken netop også havde et nutidigt touch.”

Ingen kommentarer: