fredag, juli 05, 2019

the hOpening: Out of Bristol (Meta film) LP/DL/stream

Der står i titlen, at det kommer fra Bristol. Det skal forstås helt konkret. Lennart Ginman og Jeppe Gram alias The hOpening tog sammen med slideguitaristen Margrethe Bjørklund til Bristol for at indspille albummet Out of Bristol. I studiet, ejet af bassisten fra Portishead og Get The Blessing, Jim Barr, har trioen lavet et filmisk ladet og håndspillet elektronisk album inspireret af trip hop og jazz.

Jeg har hørt bandet live tre gange. To gange før de tog til Bristol og enkelt gang efter, til DMA Jazz 2018. Det er levende organisk og improviseret musik, der tager livesituationen med i studiet. De elektroniske elementer bruges til at udvide instrumenternes terræn fra, at være en soloplyst eng med blomster og græs til at medtage byen, blæsten, regnen, natten og spændingen.

Musikken kunne agere soundtrack til en nordic noir thriller - og pladen er ovenikøbet også udgivet af filmselskabet Meta Film. Musikken er en ædel blanding af smukke og grimme elementer. Tiltrækkende og urovækkende. The hOpenning får en stor dyster anbefaling herfra.

Ingen kommentarer: