mandag, marts 01, 2010

Lars Winther: Big Band (Your Favourite Jazz)

Evnen til at opsuge og omsætte
I 2007 udsendte Lars Winther det formidable album Nordic by nature, et album jeg har lyttet til med stor fornøjelse mange gange siden. Det var en trioindspilning, hvor inspirationen fra bla. Esbjörn Svensson Trio ikke var langt væk. Siden har Lars Winther opbygget pladeselskabet Your Favourite Jazz, der har udsendt en række gode albums, feks. de to plader fra selskabet der var med på Jazznyts liste over de bedste danske jazzplader fra 2009.
Nu er han så endelig er klar igen med en plade i eget navn. Denne gang er det en big band indspilning! Musikerne på pladen er for manges vedkommende hentet fra Your Favourite Jazz-selskabets egne rækker, men også en erfaren big band ræv som trompetisten Jesper Riis er med. Hvis der noget der karakteriserer Lars Winther, er det hans evne til at opsuge og omsætte indtryk, til noget brugbart og for os lyttere inspirerende at lytte til.
Pladen der har fået den enkle titel Big Band byder på klassisk big band musik som på nummeret Rhythm, baby! der kunne være arrangeret af Thad Jones. Der er musik inspireret af eksperimenterende elektronisk musik, som på Traces of time. Der er lækker rolig nordisk opvågningsjazz, som på Morgen med nogle flotte solopræstationer på sax og trompet. Der er funky blæserbølgegang på åbningsnummeret Flamboyant, der holdes sammen af en tight rytmesektion. Rockinspirationen titter frem på Pappa Lindo, med chefen selv på lækker Rhodes. Pladen lukkes med den komplicerede Suite, hvor Lars Winther kaster det hele op i luften, blander det sammen og får lagt et godt lukkenummer på pladen.
Lars Winther anfører selv folk som Maria Schneider, Geir Lysne og TS Høeg blandt sine inspirationskilder.
Lars Winther: www.larswinther.com
My Space: www.myspace.com/larswinther

Ingen kommentarer: