torsdag, marts 11, 2010

Simon Spang-Hanssen Alisio Ensemble: Intersections (Gateway)

Udadvendt legende glæde
Saxofonisten Simon Spang-Hanssen dukkede op i 70'erne, hvor han bla. spillede med John Tchicai i Strange Brothers. Hans ophold i Frankrig fra 1985 og frem til slutningen af halvfemserne har sat et stort præg på hans musik. Den franske jazzsmeltedigel, hvor inspirationen fra de arabiske og afrikanske i mange år har været en vigtig faktor, har også præget Spang-Hanssen.
Simon Spang-Hanssen har på forskellige måder vist det med sine mange orkestre, hvor medlemmerne har været med til, at inspirere Spang-Hanssen i forskellige retninger.

På den aktuelle udgivelse Intersections har han givet det gamle ensemble Måneklar XL et nyt navn, Alisio Ensemble. Det otte mand store orkester er med sin utraditionelle instrumentsammensætning; violin, vibrafon, 2 x sax, fløjte, bas og 2 x percussion unikt i jazzlandskabet. Men det er ikke kun derfor, at det er en bragende god plade de har lavet.
Simon Spang-Hanssen har skrevet nogle afvekslende melodier og arrangementer der passer perfekt til orkesterets forskellige individualister. Her skal specielt fløjtenisten Mariane Bitran og violinisten Kristian Jørgensen fremhæves. Musikken er båret af en udadvendt legende glæde, hvor de nysgerrige og eventyrlystne musikere smitter os med godt humør. I orkesteret finder vi bla. også vibrafonisten Bent Clausen, percussionisten Benita Haastrup og Henrik Sveidahl på både tenorsax og basklarinet.
Det er en anbefalelsesværdig plade til den rejselystne nysgerrige jazzlytter, der gerne vil lukke lidt godt humør ind i ørerne.
Bonusinfo:
Pladecoveret er som det plejer malet af Spang-Hanssen selv. Maleriet hedder Behind the Backdoor I
Simon Spang-Hanssen: www.simonspang.dk/dk/

Ingen kommentarer: