tirsdag, marts 30, 2010

KortJazzNyt nr. 13 2010

Vinderen af Ung Jazz konkurrencen blev fundet i onsdags på Copenhagen Jazzhouse. Juryen bestående af Søren Kjærgaard, Tove Enevoldsen og Jakob Bro valgte Lars Fiil Kvartet fra Århus som vindere af finalen, hvor de var oppe mod gruppen Wake Up Jacob.
Alle kvartettens medlemmer går til daglig på det Jyske Musikkonservatorium i Århus.
Lars Fiil Kvartet deltager i den nordiske finale Young Nordic Jazz Comets i Helsinki til september.
My Space: www.myspace.com/larsfiilkvartet
Indslag fra TV2 Lorry om konkurrencen
Dansk jazz i medierne har i lang tid været lige så sandsynligt som sne i april. I den forgangne uge er det gået for jazzen, som det gik for sneen i Prince's dødlækre melodi fra 1986 Sometimes it snows i april. Nogle gange kommer der altså alligevel noget om jazz i de danske medier.
Sangerinden Sidsel Storm mødte en dårligt forberedt Anders Breinholdt i Go' morgen Danmark Studiet i mandags, heldigvis fik hun også lov til at synge uden hr. Breinholdts indblanding.
Sinne Eeg havde trukket københavnerjournalisten Kim Faber til Lemvig i søndagens udgave af Politiken, hvor hun udover at pryde forsiden på kulturtillægget også foldede sig ud i hjembyen over to hele sider.
Sidsel synger Hazy mind på TV2

Enten er det solo eller så er det trio. Keith Jarrett har i lang tid holdt sig til en bestemt skabelon, når han har udgivet plader. Så når han til maj er aktuel med en duoplade sammen med Charlie Haden er det noget af en sensation. Pladen er indspillet hjemme hos Jarrett i 2007. Jarrett inviterede Haden hjem til sig efter at de to musikere havde spille sammen i forbindelse med dokumentaren Ramblin boy omhandlende Charlie Haden. Det var første gang siden 1976 at de spillede sammen.
Pladen Jasmine indeholder 8 numre, overvejende standards, men også Randy Crawford-klassikeren One day, I'll fly way er med.

Sangerinden og komponisten Helle Hansen og bassisten Peter Friis-Nielsen modtog i sidste uge, begge hæderspriser ved DJBFA's årlige hædersprisfest.

I april nummeret af All About Jazz New York er der anmeldelser af plader med Jacob Anderskov og Lovedale. Her indgår sætninger som: "Several excellent Danish pianists have emerged from the scene and Jacob Anderskov is one of the finest." og "The music here has an infectious energy, Løvdal at his most inspired when going head to head with either Vu or Speed"

I april nummeret af det klassiske amerikanske jazzmagasin Down Beat anmeldes de første plader med Benjamin Koppel og Kenny Werner; Walden og At Ease, de får henholdsvis 4 og 3½ stjerner ud af 5 mulige. Han Bennink's plade Parken med Simon Toldam ved pianoet får 4 stjerner.

Ingen kommentarer: