onsdag, marts 31, 2010

Hanne Boel: I think it's going to rain (Stunt)

Vedkommende personlig popjazz
Sammen med Carsten Dahl har Hanne Boel lavet en intim vokal/piano jazzduoplade, hvor der er føjet en strygertrio på nogle af numrene. Det er 23 år siden hun sidst lavede en jazzplade, dengang sammen med Emborg, Riel og Vinding. Da var det også for Stunt Records. Pladen har i løbet af årene solgt til en guldplade.
Materialet på den ny plade er taget mange forskellige kanter og viser ganske fint Hanne Boels mangefacetterede musikalske baggrund fra pop og soul. Randy Newman, Tears for Fears, Rickie Lee Jones, Lyle Lovett, Steely Dan og Nick Cave er blandt de kunstnere, hvor hun har fundet sange til pladen. Enkelte jazzstandards er der også blevet plads til.
Hanne Boel har ingen problemer med at indtage sangene og gøre dem til hendes egne. Hun deles pænt om pladsen med Carsten Dahl. De er fælles om det her projekt. De har lavet en afvekslende og vedkommende popjazzplade, der vil finde et stort publikum der ikke er bange for kvalitet.
Carsten Dahls klaverspil er ikke overraskende blændende. Han forholder sig pænt til forlægget. Han sidder elegant på klaverstolen med en ræv bag øret og føjer diskret personlighed og skævhed til klaverspillet, der lige præcis er med til at løfte denne plade op i særklasse.
Bonusinfo:
Hanne Boel er på turné fra starten af april med materialet fra pladen. Turnéen løber frem til slutningen af maj. Carsten Dahl afløses på turen af den fantastiske svenske pianist Jakob Karlzon.
Hanne Boel: hanneboel.dk

Ingen kommentarer: